19 Ekim 2014 Pazar

Sevgiler yemek dostlarım,

bazen  uğraşmadan,fazla zaman ayırmadan yemek yapmak istersiniz ve de lezzetli olması tercih sebebidir,işte bu gibi durumlarda size hafif bir zeytinyağlı kabak tarifi vermek isterim, kabak dizme hadi buyurun tarifine.

Önce 2-3 orta boy soğanı piyazlık doğrayın.
3 adet iri domatesi rondodan geçirin.
6 diş sarımsağı bıçağınızın ucu ile ince doğrayın ve bu üçlüyü birleştirip keyfinize göre tuz,karabiber ekleyerek yuvarlak bir borcama boşaltın.
1 kg kabağı soymadan iyice yıkayıp halka doğrayın,
3-4 domatesi yine halka şeklinde doğrayın.Borcama döktüğünüz sosun üzerine resimdeki gibi dizin üzerine biraz tuz ve zeytinyağı gezdirdikten sonra folyo ile kapatarak fırında pişirin.

Not: Eğer etli bir yemek yapmayı dilerseniz sosun üzerine önce haşlanmış et ekleyip sonra sebzelerinizi dizebilirsiniz, bundan sonrasını hayal gücünüze bırakıyorum.

Afiyet olsun


http://www.mezeren.com.tr/