27 Ekim 2014 Pazartesi

BİLİYOR MUSUNUZ?

Lütfen ukalalık veya bilmişlik olarak görmeyin ama bazen yediklerimizin faydalarını bilmeden sadece lezzetli bulduğumuz için tüketebiliyoruz,aklıma geldi paylaşmak istedim.

Mesela salatası çok lezzetli olan kuru börülce veya karnıkara ciddi bir potasyum ,demir ve protein kaynağıdır.Lif zengini olduğu için de sindirim sistemi için faydalı.Ayrıca börülceyi haşlarken ilk 10 dakika haşladığınız suyu döküp tekrar yeni su ile haşlarsanız gaz yapma ihtimalini azaltmış olursunuz .

Yine baklagillerden sayılan maş fasulyesi de şeker düşürücü ve bağırsak düzenleyicidir.Protein,lif ve B vitamini içerir,hücre yenileyici özelliği de bilinmektedir.

Yeşil mercimek de yine demir,protein,B vitamin i ve mineraller yönünden çok zengin bir besin olduğu genel olarak bilinmektedir.

Her 3 besininde salatasını,çorbasını,yemeğini zevkle yapabilir çok büyük bir keyifle de yersiniz eminim,en kısa zamanda minik minik tariflerini  de sizlere hatırlatırım.Şimdilik sevgilerimle.

(Bu arada aktarmış olduğum bilgilerin kaynakçası internet aramalarıdır).