8 Aralık 2014 Pazartesi

                              RUH HALİME UYGUN YEMEK TÜRLÜ

Saat 16.30 neredeyse akşam olmuş yani ve akşam için yemek yapmadım daha.Bu ruh halime en uygun yemek sanırım türlü ,bakalım buzdolabında ne malzemelerim var.Yaşasın çiğken hiç hoş görünmeyen ama pişince bence  muhteşem bir tada sahip patlıcan var,kabak var,kapya biber var,domates var,çarliston biberim var eh tamam işte.

                          Patlıcanları alaca soyup küp doğrayıp tuzlu suya koydum.Türlüyü yapmaya önce ağlamak ve rahatlamak için soğandan başladım,3 orta boy kuru soğanı diş diş doğradım tencerenin dibine dizdim,3 domatesi de küp doğrayıp beni ağlatan hain soğanların üzerine attım,öcümü aldım onlardan,altta kalanın canı çıksın dedim kendi kendime ve gülümsedim.Sonra sırasıyla patlıcanları ,küp kabakları,küp kapya ve çarlistonları koydum,eh aralık ayındayız ama benim yazdan hazırladığım domateslerim var diye hiç salçayla bağlantı kurmadım bile.Tuz,karabiber,ve benim vazgeçilmezim fesleğeni ekledim,sızma Edremit zeytinyağı da yardıma geldi artık tamamdır,ocağı yaktım  ve tencerenin kapağını kapamadan önce tenbih ettim sebzelere “sizden muhteşem bir lezzet bekliyorum ,her birinizin lezzeti birbirini geçsin karmaşa yaratın “ dedim.Tencerenin kapağını açmadan sadece tencereyi sallayarak karıştıralım sebzeleri ki buhar dışarı çıkmasın su eklememize ger ek kalmasın.Veee  en fazla 35-40 dakika kısık ateşte kalan sebzelerle muhteşem lezzete yolculuk. 

Allahım ne güzel sebzeler yaratmışsın biz hayal gücümüzle üretelim diye ve sana şükürler olsun  bana da hayal gücü verdiğin için.Afiyet olsun yemek dostlarım sevgiler.