RUH HALİME UYGUN YEMEK TÜRLÜ
Saat 16.30 neredeyse akşam olmuş yani ve akşam için yemek
yapmadım daha.Bu ruh halime en uygun yemek sanırım türlü ,bakalım buzdolabında
ne malzemelerim var.Yaşasın çiğken hiç hoş görünmeyen ama pişince bence muhteşem bir tada sahip patlıcan var,kabak
var,kapya biber var,domates var,çarliston biberim var eh tamam işte.
Patlıcanları alaca
soyup küp doğrayıp tuzlu suya koydum.Türlüyü yapmaya önce ağlamak ve rahatlamak
için soğandan başladım,3 orta boy kuru soğanı diş diş doğradım tencerenin
dibine dizdim,3 domatesi de küp doğrayıp beni ağlatan hain soğanların üzerine
attım,öcümü aldım onlardan,altta kalanın canı çıksın dedim kendi kendime ve
gülümsedim.Sonra sırasıyla patlıcanları ,küp kabakları,küp kapya ve
çarlistonları koydum,eh aralık ayındayız ama benim yazdan hazırladığım domateslerim var diye
hiç salçayla bağlantı kurmadım bile.Tuz,karabiber,ve benim vazgeçilmezim
fesleğeni ekledim,sızma Edremit zeytinyağı da yardıma geldi artık tamamdır,ocağı
yaktım ve tencerenin kapağını kapamadan
önce tenbih ettim sebzelere “sizden muhteşem bir lezzet bekliyorum ,her
birinizin lezzeti birbirini geçsin karmaşa yaratın “ dedim.Tencerenin kapağını açmadan sadece tencereyi sallayarak karıştıralım
sebzeleri ki buhar dışarı çıkmasın su eklememize ger ek kalmasın.Veee en fazla 35-40 dakika kısık ateşte kalan sebzelerle muhteşem lezzete yolculuk.
Allahım ne
güzel sebzeler yaratmışsın biz hayal gücümüzle üretelim diye ve sana şükürler
olsun bana da hayal gücü verdiğin için.Afiyet olsun yemek dostlarım sevgiler.