10 Kasım 2014 Pazartesi

KAŞARLI SİNİ KÖFTE

                                                          KAŞARLI  SİNİ KÖFTE

Ben size yine uzun uzun malzeme listesi ve tarif vermeye gerek görmüyorum.Kıyma ile rendelenmiş soğan,ezilmiş sarımsak,tuz,kimyon,kırmızı toz biber,galeta unu,yumurta ve biraz zeytinyağını yoğurup elde ettiğimiz köfte harcını tabanı yağlanmış bir borcama elimizle yayalım ve borcamın üzerini folyo ile kapatarak 180 derece ısıdaki fırında 20-25 dakika tutalım.Daha sonra folyoyu kaldıralım ve köftelerin üzerine dilimlenmiş kaşar peynirleri,halka doğranmış domates dilimlerini,onların üzerine de çarliston biber dilimlerini bir kürdan ile tutturarak tekrar fırınlayalım.Kaşar peynirler eriyip kızarmaya başlayınca tepsiyi fırından alalım.Köftelerimiz afiyetle yenmeye hazır.
Bu arada eğer isterseniz 3-5 patatesi soyup tuzlu suda haşlayalım,çatralın tersi ile iyice ezelim ve üzerine karabiber,rende muskat,süt ve zeytinyağı ekleyip karıştıralım,köftelerin yanında iyi bir yardımcı servis seçeneği olacaktır.
Hatta isterseniz püreyi de bir borcamda üzeri kızarıncaya kadar fırınlayabilirsiniz.


ATAMIZIN SEVDİĞİ MEZE FAVA TARİFİ

Bugün Mezeren'de Ulu Önderimizin sevdiği yemekleri yaptım.Favayı da severmiş yaptım ve tarifini paylaşmak istedim.

Fava kuru iç bakla ile yapılıyor,hemen hemen her büyük markette bulmanız mümkün bu bakliyatı.
Malzemelerimiz kuru bakla,soğan,sarımsak,limon,tuz,zeytinyağı,dereotu.

Ben baklayı akşamdan ıslatmaya gerek duymuyorum,bir tencereye 500 gr kuru baklayı,2-3 adet dörde bölünmüş kuru soğanı ve 4 diş sarımsağı bir tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ekleyerek orta ateşte pişirelim.Baklalar eriyecek kıvama gelene kadar suyu eksilirse azar azar su ekleyerek pişirme işlemine devam edelim.İyice pişen baklaların üzerine tuz,limon suyu,zeytinyağı ve yarı demet  doğranmış dereotu ekleyip blendırdan geçirelim.
Son olarak kare borcama elde ettiğimiz koyu kıvamlı karışımı boşaltalım,kaşığın tersi ile yüzeyini düzeltelim ve üzerine zeytinyağı gezdirelim.İsteğe göre kalan yarım demet dereotu ile de üzerini süsleyelim.Aiyet olsun.