2 Ocak 2015 Cuma

FIRINDA KAŞARLI MANTAR

Bu tarifi çok seveceksiniz hatta diyebilirim ki mantarlı bir yemek yapmak istediğinizde ilk aklınıza gelen tarif bu olacak.

1 kg mantar
4 adet iri kuru soğan
4 adet domates
6 adet çarliston biber
tuz,karabiber
dilim kaşar peynir

Mantarları büyüklüklerine göre ikiye veya dörde böldükten sonra iyice yıkayıp küp doğradığımız soğanlarla birlikte wog tavada ocağa koyalım.Mantarlar önce sularını bırakacaklar,sularını çekmeye başladıklarında doğranmış biberleri ve domatesleri ,tuzunu karabiberini de ekleyip iyice pişmelerini ve sularını çekmelerini bekleyelim.






Suyunu çeken mantarları borcama dökelim ve üzerlerine dilim kaşar peynirleri koyarak fırınlayalım.



İşte karşınızda fırında kaşarlı mantar,afiyetler olsun.
Lezzetle sağlıkla kalın.www.mezeren.com.tr

ELMALI KURABİYE YAPALIM

Size bir tarif yazmayalı bir hayli oldu farkındayım ancak bu aralar yani yılbaşı siparişleri dolayısıyla oldukça yoğun bir dönem yaşadım.Ama olayları tatlıya bağlayalım bu ihmali ortadan kaldıralım diye bir tatlı tarifiyle karşınızdayım,hem pratik hem de hafif bir tatlı üstelik.
Hadi buyurun elmalı kurabiye yapalım.Önce malzemeler:
250 gram margarin(maalesef margarinsiz güzel olmuyor denedim)
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çay bardağı şeker
2 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
aldığı kadar un
 iç malzemelerimiz ise ; 3 elma,tarçın,ceviz içi veya fındık

Hamur için ihtiyacımız olan tüm malzemeleri  karıştırdıktan sonra 4 eşit parçaya bölünür her bir parça yuvarlak açılarak küçük küçük üçgenler şeklinde kesilir.Her üçgenin geniş kenarına iç malzeme konularak ince uca doğru yuvarlanır.


Bütün hamuru bu şekilde bitirelim ve önceden ısıtılmış 170 derece sıcaklıktaki fırında kurabiyelerimizi rengi hafif dönene kadar pişirelim.Soğuyan kurabiyelerimizin üzerine pudra şekeri dökerek servis yapabiliriz.
Afiyet olsun,lezzetle kalın.