İMAM BAYILDI
Yine mi patlıcan dediğinizi duyar gibiyim ama çoookk güzel oluyor ne yapayım:)
Hep etli ve kıymalı yemek ana yemek diye düşünüyoruz fakat imam bayıldı tek başına bir öğün için yeterli olur dedim ve sizin için hazırladım,hadi buyurun kolları sıvayalım ve imam bayıldı yapalım.
Patlıcanlar çok uzundu bende alaca soyduktan sonra ortadan ikiye böldüm gayette güzel oldular yani illede karnıyarıklık patlıcan arayışına girmeye gerek kalmadı.
Malzemeler: 4 adet patlıcan
3-4 adet domates
4 adet kuru soğan
5-6 diş sarımsak
bence bolca maydanoz yani 1 demet gibi
3-4 çarliston biber
yeterince sızma zeytinyağı
kızartmak için ayrıca sıvı yağ
Yapılışı:
Patlıcanları alaca soyup 15-20 dakika kadar tuzlu suda bekletelim ki acısı gitsin,sonra iyice kurulayıp kızartalım ve tepsiye dizelim.Patlıcanlar biraz soğuyunca ortalarını uzunlamasına açalım ve hatta bir tatlı kaşığı ile içlerini biraz bastıralım ki içini rahat dolduralım.
Diğer tarafta soğanları piyazlık doğrayalım ve zeytinyağında pembeleştirelim,yavaş yavaş diğer malzemeleri ekleyelim,Yani soğanın yanına irice doğranmış sarımsakları,(mümkünse kabukları soyulmuş )küp doğranmış domatesleri,halka doğranmış çarliston biberleri,tuz ve karabiberini de ekleyip malzemeleri biraz öldürelim.Daha sonra bu iç malzemeyi patlıcanların karnına yerleştirelim ve üzerlerine tahminen 1-1,5 çay bardağı kadar su gezdirip tepsimizi 170-180 derecede fırına verelim.20-25 dakika sonra harika imam bayıldılar sofranızı süsleyecektir,afiyet olsun.
Sevgiyle ve lezzetle kalın.