12 Ocak 2015 Pazartesi

KÖZ PATLICAN ÇORBASI

                                                   KÖZ PATLICAN ÇORBASI


Merhaba,
bu kadar soğuk havalarda ne yersek yiyelim önce bir çorba içmek isteriz sanırım.Ben aslında yazın bile çorbasız bir öğün geçirmekten yana değilim,Çorba hem mideye bir rahatlık verir hem de çok açken direk bir kızartma veya hamur işi gibi ağır bir yemek sizi bir süre sonra rahatsız edecektir.İşte bu rahatsızlığın önüne de geçmiş olursunuz çorbayla.

Şu patlıcan da ne kadar çok amaçlı bir sebze yahu;közle salata yap,çorba yap,kızart kıymayla musakka yap,başka sebzelerle kızart karıştır sosla olsun sana şakşuka,olmadı kuşbaşı etle güvece koy muhteşem patlıcan güveç olsun,baktın o da olmadı köfteyle patlıcanı tepsiye diz ver fırına işte sana patlıcan dizme veya yapalım bir karnıyarık kıyma koymayalım olsun imam bayıldı bitti zannetmeyin patlıcan oturtma küser vallahi ,söğürtme var,köpoğlu var,meşhur Afyon böreği var,Abant kebabı,Beykoz kebabı ve daha neler neler.Eh madem bu kadar kullanışlı bizde hemen çorbasını yapalım hadi kolay gelsin.

Malzemelerimiz;

  • 2 adet orta boy patlıcan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından biraz az su
  •  kırmzı pul biber

  • Patlıcanları yıkayıp bir kaç yerinden bıçakla işaretleyip 180-200 derece fırında közleyerek başlayalım çorbamızı yapmaya.
  • Közlenen patlıcanlar soğuyunca kabuklarını soyup irice doğrayalım.
  • Bir tencereye yağı koyalım unu ekleyelim ve unun kokusu çıkana kadar kavuralım,kıvamını alınca sütü ve suyu ekleyelim.Bu karışıma közlediğimiz patlıcanları ekleyip blender dan geçirelim,klasik olacak evet ama 1-2 taşım kaynadıktan sonra ocağı kapatalım.Çorbamızı servis ederken üzerine pul biber ekleyebilirsiniz.
  • Şimdiden afiyet olsun.