10 Kasım 2014 Pazartesi

ATAMIZIN SEVDİĞİ MEZE FAVA TARİFİ

Bugün Mezeren'de Ulu Önderimizin sevdiği yemekleri yaptım.Favayı da severmiş yaptım ve tarifini paylaşmak istedim.

Fava kuru iç bakla ile yapılıyor,hemen hemen her büyük markette bulmanız mümkün bu bakliyatı.
Malzemelerimiz kuru bakla,soğan,sarımsak,limon,tuz,zeytinyağı,dereotu.

Ben baklayı akşamdan ıslatmaya gerek duymuyorum,bir tencereye 500 gr kuru baklayı,2-3 adet dörde bölünmüş kuru soğanı ve 4 diş sarımsağı bir tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ekleyerek orta ateşte pişirelim.Baklalar eriyecek kıvama gelene kadar suyu eksilirse azar azar su ekleyerek pişirme işlemine devam edelim.İyice pişen baklaların üzerine tuz,limon suyu,zeytinyağı ve yarı demet  doğranmış dereotu ekleyip blendırdan geçirelim.
Son olarak kare borcama elde ettiğimiz koyu kıvamlı karışımı boşaltalım,kaşığın tersi ile yüzeyini düzeltelim ve üzerine zeytinyağı gezdirelim.İsteğe göre kalan yarım demet dereotu ile de üzerini süsleyelim.Aiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder