2 Ocak 2015 Cuma

ELMALI KURABİYE YAPALIM

Size bir tarif yazmayalı bir hayli oldu farkındayım ancak bu aralar yani yılbaşı siparişleri dolayısıyla oldukça yoğun bir dönem yaşadım.Ama olayları tatlıya bağlayalım bu ihmali ortadan kaldıralım diye bir tatlı tarifiyle karşınızdayım,hem pratik hem de hafif bir tatlı üstelik.
Hadi buyurun elmalı kurabiye yapalım.Önce malzemeler:
250 gram margarin(maalesef margarinsiz güzel olmuyor denedim)
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çay bardağı şeker
2 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
aldığı kadar un
 iç malzemelerimiz ise ; 3 elma,tarçın,ceviz içi veya fındık

Hamur için ihtiyacımız olan tüm malzemeleri  karıştırdıktan sonra 4 eşit parçaya bölünür her bir parça yuvarlak açılarak küçük küçük üçgenler şeklinde kesilir.Her üçgenin geniş kenarına iç malzeme konularak ince uca doğru yuvarlanır.


Bütün hamuru bu şekilde bitirelim ve önceden ısıtılmış 170 derece sıcaklıktaki fırında kurabiyelerimizi rengi hafif dönene kadar pişirelim.Soğuyan kurabiyelerimizin üzerine pudra şekeri dökerek servis yapabiliriz.
Afiyet olsun,lezzetle kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder